Az

Istenember

film

Kattintson IDE!
borito
Ebben a negyedévben 
már 165.000 példányban!február 09., kedd

Isten munkamódszere (2)

„Arra vittek egy születése óta sánta férfit, akit napról napra letettek a templomnak abba a kapujába, amelyet Ékes-kapunak hívtak, hogy alamizsnát kérjen a templomba menőktől.” (ApCsel 3:2)

A Bibliában ezt olvassuk: „Amikor meglátta, hogy Péter és János be akar menni a templomba, alamizsnát kért tőlük. Péter pedig Jánossal együtt rátekintett, és azt mondta: »Nézz ránk!« Ő felnézett rájuk, remélve, hogy kap tőlük valamit. Péter ekkor így szólt hozzá: »Ezüstöm és aranyam nincsen, de amim van, azt adom neked: a názáreti Jézus Krisztus nevében, kelj fel, és járj!« És jobb kezénél fogva felemelte, annak pedig azonnal megerősödött a lába és a bokája, felugrott, talpra állt, és járt. Bement velük a templomba is, járkált, ugrándozott, és dicsérte az Istent.” (ApCsel 3:3–8). A történet három kérdést vet fel:
1) Mi a te gyengeséged? Nagyon fontos tisztában lenni ezzel, mert egy fogyatékosság más területeken is megbéníthat. A bokájának gyengeségétől eltekintve ez az ember egészséges volt, ám ez az egy gyengeség megakadályozta, hogy boldog életet éljen. Mindannyian küzdünk valamivel. „Nem egyéb, hanem csak emberi kísértés esett rajtatok” (1Korinthus 10:13 Károli).
2) Hogyan kezeled ezt a gyengeséget? Ez az ember azért volt a templom kapujában, hogy kolduljon. Te miért mész oda? Erre a kérdésre világosan tudnod kell a választ ahhoz, hogy fel tudj kelni, és járni tudj. Ne nyugodj bele, hogy ott vagy, kelj fel, és mondd: „Lehet, hogy most itt tartok, de Isten kegyelméből nem maradok ilyen örökre!”
3) Mire számítasz? Egy mankót szeretnél, ami segít együtt élni problémáddal? Valami olyan módot, amivel elkerülheted a gyógyuláshoz szükséges lépéseket? Ez az ember nem gyógyulást kért, csak alamizsnát. Az alamizsna azonban nem fog talpra állítani. Sőt, ha csak arra összpontosítasz, amit az emberek tehetnek érted, akkor nem fogod észrevenni azt, amit Isten megtehet érted. Isten erejével ez az ember talpra állt, és járt – az ő erejével ez számodra is lehetséges!

00:00
Értékelések átlaga: 4,5

Értékeld a mai elmélkedést!

Lelki táplálék Isten igéjéből

Total Biblia program Copyright © Minden jog fenntartva.

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!

Ha szeretné népszerűsíteni honlapunkat, lehetősége van a Mai Ige elmélkedés ízelítőjét feltenni saját honlapjára! További információt kaphat erről ITT.

a mai ige története üzenet az írótól
Google Page Rank

Ezt a honlapot a kiadó a hűséges és nagylelkű támogatók adományaiból tartja fenn.
Copyright 2014. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33."

Online adományozás szolgáltatója Kártyás adományozás szolgáltatója Elfogadott kártyák: Visa, Visa Electron, MasterCard

Mai Ige © 2014 | Impresszum | Alapítványi információk