Célunk, hogy Jézus Krisztus örömüzenetének sugárzása és hirdetése révén
minél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni!
A
Kattintson IDE!
  
maiige_borito
Ebben a negyedévben 
már 139.000 példányban!október 21., kedd

Kinek hiszel?

„Ki hitt a mi beszédünknek?” (János 12:38)

A Mexikói-öblöt egy olajfolt szennyezi, ami tönkreteszi a tenger élővilágát és több millió ember megélhetését. Naponta láthatjuk a televízióban élő közvetítésben. Földrengés pusztítja Haitit, 200 000 ember meghal, és a világ legszegényebb emberei maradnak élelem és otthon nélkül. Egy amerikai születésű terrorista, hazarepül az Al-Kaida kiképzőtáborából, és az alsóneműjébe rejtett bombával megpróbálja elpusztítani nemcsak a repülőgépet, de Detroit nagy részét. A bankárokat, autógyárosokat és kőolaj kereskedőket parlamenti bizottságok kérdezik, de a válasz mindig az, hogy fogalmunk sincs, hogy kerültünk ebben a szörnyű helyzetbe. A híradások pedig a nap huszonnégy órájában egyre csak érkeznek. A média hírarcai kihasználnak minden pillanatot és szenzációt csinálnak minden eseményből, mert ez növeli nézettségüket, így több reklámot tudnak eladni, és több pénzhez jutnak. Egyes riporterek egyenesen ünnepelt hírességekké lettek. A félelem eladható! A legnagyobb iparág. Paradox módon mi vagyunk mind a gazdaságilag legfejlettebb, mind a leginkább rettegő generáció a világtörténelemben. Régen a napi adag izgalmat az esti híradóból szerezhettük meg; ma a nap bármely percében kaphatjuk például az okostelefonunkra. Nem tehetjük meg, hogy homokba dugjuk a fejünk, ha azonban nem válogatjuk meg, hogy mire figyelünk oda, könnyen elveszíthetjük lelki nyugalmunkat. Isten tudja ezt, ezért teszi fel a kérdést Igéje: „Ki hitte volna el, amit hallottunk, ki előtt volt nyilvánvaló az Úr hatalma?” (Ézsaiás 53:1). A Szentírásban Isten hatalma az ő szabadító erejét és gondviselését jelenti, amely életünk minden eseményében ott van. Tehát kinek a beszédére fogsz hallgatni, kinek a beszámolóját fogod elfogadni, kinek a híreire fogsz reagálni?

00:00
Értékelések átlaga: 4,2

Értékeld a mai elmélkedést!

Lelki táplálék Isten igéjéből

Total Biblia program Copyright © Minden jog fenntartva.

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!

Ha szeretné népszerűsíteni honlapunkat, lehetősége van a Mai Ige elmélkedés ízelítőjét feltenni saját honlapjára! További információt kaphat erről ITT.

Ezt a honlapot a kiadó a hűséges és nagylelkű támogatók adományaiból tartja fenn.
Copyright 2014. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33."

Online adományozás szolgáltatója Kártyás adományozás szolgáltatója Elfogadott kártyák: Visa, Visa Electron, MasterCard

Mai Ige © 2014