Célunk, hogy Jézus Krisztus örömüzenetének sugárzása és hirdetése révén
minél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni!
A
Kattintson IDE!
  

Ebben a negyedévben 
már 138.000 példányban!szeptember 23., kedd

Önbizalom (1)

„… az igazság gyümölcse nyugalom és biztonság mindörökké.” (Ézsaiás 32:17 Károli)

Soha ne téveszd össze az alkalmasságot az önbizalommal; az egyik a képességeinket alapul, a másik azon, hogy tudjuk, kik vagyunk Krisztusban; hogy benne teljessé lettünk. Valaki így írt erről: „Az első dolog, amit az önbizalomról megértettem, hogy nekem nincs… Volt egy vékony réteg önhittség, ami mély belső félelmet takart. Annyi éven át, amíg a világ szemében sikeres voltam, belül halálosan féltem a bukástól. A világban a siker eléréséhez kockázatot kell vállalni, messze túl a korábbi eredmények komfortzónáján. A lelki életben a sikerhez el kell tudni engedni kezünkből a végkimenetelt, és engedni, hogy Isten lépjen az érdekünkben. Annyira féltem a kudarctól… sosem értem el sikert benne… a hamis önbizalom, amit ismertem, csupán saját képességeimre épült… De ha hirtelen csomót találsz a melledben, vagy a házastársad azt mondja, hogy sohasem szeretett, vagy elbocsátanak a munkahelyedről, vagy a gyermeked súlyos beteg lesz, akkor semmilyen taktika, amit valaha alkalmaztál és semmilyen szakértelem, amit tökélyre fejlesztettél, nem segít rajtad… A Biblia azt tanítja, hogy józanul mérjük fel képességeinket (ld. Róma 12:4)… ha megérted, hogy nem vagy tökéletes… fellélegezhetsz, és hozzáfoghatsz a feladathoz úgy, hogy elég jó vagy… Ha önbizalmad a mindenható, változhatatlan Istenben gyökerezik, akkor nem riasztanak meg a körülmények, és nem ráznak meg a változások. Akkor… biztonságérzet, nyugalom, elégedettség és bátorság lesz benned.” Nem lenne itt az ideje, hogy lerázd magadról a feszültséget, amit az okozott, hogy te akartál Isten lenni és tudni mindenre a választ? „Mert a nekünk adatott kegyelem szerint különböző ajándékaink vannak…” (Róma 12:6). Ha arra használod ajándékodat, hogy Istent dicsőítsd vele, akkor teszed azt, amire tervezett.

00:00
Értékelések átlaga: 4,4

Értékeld a mai elmélkedést!

Lelki táplálék Isten igéjéből

Total Biblia program Copyright © Minden jog fenntartva.

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!

Ha szeretné népszerűsíteni honlapunkat, lehetősége van a Mai Ige elmélkedés ízelítőjét feltenni saját honlapjára! További információt kaphat erről ITT.

Ezt a honlapot a kiadó a hűséges és nagylelkű támogatók adományaiból tartja fenn.
Copyright 2013. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33."

Online adományozás szolgáltatója Kártyás adományozás szolgáltatója Elfogadott kártyák: Visa, Visa Electron, MasterCard

Mai Ige © 2013