Célunk, hogy Jézus Krisztus örömüzenetének sugárzása és hirdetése révén
minél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni!
A

Az

Istenember

film

Kattintson IDE!
  
Ebben a negyedévben 
már 160.000 példányban!november 29., vasárnap

Válassz jól barátokat! (2)

„Jobban boldogul kettő, mint egy.” (Prédikátor 4:9)

Légy kezdeményező! Ne várj arra, hogy bemutassanak! Menj oda a másik emberhez, köszönj neki, és kérdezd meg, hogy hívják. Ha félénk természetű vagy, nehéz megtenni az első lépést. De könnyen lehet, hogy a másik ember pont ugyanígy érez, és ha egyszer elkezdtek beszélgetni, találtok majd közös témát. Vállald a kockázatot! Ha jóban vagy valakivel, próbáld kicsit mélyíteni a kapcsolatot, említsd meg valami kisebb küzdelmedet, félelmedet vagy csalódásodat. Ezt nevezik „kezelhető kockázatnak”, így kiderül majd, hogyan reagál a másik. Ha őszintén érdeklődik és ráhangolódik arra, amit mondasz, ez jó jel. Ha bezárul, megjavítani próbál, vagy bírálattal válaszol, akkor valószínűleg itt az ideje továbbállni. Hívd meg! Ha minden jól alakult, kérd el a másik telefonszámát, és hívd meg egy kávéra vagy egy ebédre. A második találkozásra hagyj több időt, így megtudhatod, érdemes-e kialakítani ezt a barátságot. Fedezd fel, milyen helyeken töltik az emberek idejüket! Sok olyan hely van, ahol új emberekkel ismerkedhetsz meg, például a gyülekezet, edzőterem, iskola, szabadidős csoport vagy valamilyen önkéntes munka. Légy kész elhagyni komfortzónádat, ne félj kipróbálni új helyzeteket! Ne feledd, Isten mindenféle barátságot fel tud használni az ő céljaira. Egy ismert lelkipásztor mondta: „Vannak barátaim, akik Isten eszközei voltak a javamra, bár igazán sosem szerettek és nem értékeltek. Ők a »Júdás szektor«. Isten minden gyermekének életében megtalálhatók… ők azok, akik a legtöbb fájdalmat okozták. Megsebeznek… elárulnak, de lehet, hogy Isten terve éppen árulásukon keresztül valósulhat meg életedben.”
Kérj Istentől barátokat, aztán indulj el, és kezdj barátkozni!

00:00
Értékelések átlaga: 4,5

Értékeld a mai elmélkedést!

Lelki táplálék Isten igéjéből

Total Biblia program Copyright © Minden jog fenntartva.

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!

Ha szeretné népszerűsíteni honlapunkat, lehetősége van a Mai Ige elmélkedés ízelítőjét feltenni saját honlapjára! További információt kaphat erről ITT.

a mai ige története üzenet az írótól
Google Page Rank

Ezt a honlapot a kiadó a hűséges és nagylelkű támogatók adományaiból tartja fenn.
Copyright 2014. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33."

Online adományozás szolgáltatója Kártyás adományozás szolgáltatója Elfogadott kártyák: Visa, Visa Electron, MasterCard

Mai Ige © 2014 | Impresszum | Alapítványi információk