A

A teljes

Istenember

film megtekinthető itt

Kattintson IDE!

Ebben a negyedévben 
már 175.000 példányban!július 27., szerda

A szülői hivatás mítoszai (2)

„Boldog az az ember…” (Zsoltárok 127:5)

Íme, még két tévedés a szülői hivatásról:
1) A jó szülőknek jó gyermekei vannak. Bárcsak így lenne, de nem így van! Még ha mindent jól csinálunk is, gyermekeinknek joguk van saját döntéseikhez az életben. Kain és Ábel ugyanabban a családban nőtt fel, de Ábel döntése tetszett Istennek, míg Kain döntése oda vezetett, hogy ő követte el a világtörténelemben feljegyzett első gyilkosságot. Még a példás életű szülőknek sincs semmi befolyásuk arra, hogy gyermekeik végül milyen döntéseket hoznak. Ez nem azt jelenti, hogy az istenfélő élet felé terelő próbálkozásaid hiábavalók, egyáltalán nem! Ez csupán azt jelenti, hogy ha megtettél minden tőled telhetőt, akkor:
a) ismerd fel és fogadd el határaidat;
b) taníts gyermekeidet bölcsességre azzal, hogy hagyod, hogy felelősséget vállaljanak döntéseik következményeiért;
c) bízz Istenben, hogy megteszi, amire te nem vagy képes. Vannak gyermekek, akik gyorsan megértik az üzenetet, mások, mint a tékozló fiú, kitérőket tesznek, de Isten soha nem mond le róluk – neked sem szabad!
2) A jó szülő minden gyermekével egyformán bánik. A Biblia azt mondja: „Neveld a gyermeket a neki megfelelő módon…” (Példabeszédek 22:6). Minden gyermek egyedi és különleges szükségekkel és képességekkel rendelkezik, a bölcs szülő ezeket felismeri, és ezekkel a jellemvonásokkal összhangban dolgozik gyermeke nevelésén. Nem az a dolgod, hogy „tökéletes gyereket” nevelj. Az a feladatod, hogy felismerd azt a jellegzetes mintát, amit Isten gyermekedbe teremtett, és ennek a mintának a kibontakozását segítsd elő. Az ilyen szülőnek Isten azt a jutalmat ígéri, hogy gyermeke „ha megöregszik [még ha kitérőket is tesz!], nem fog letérni a helyes útról” (Példabeszédek 22:6 ERV).

00:00
Értékelések átlaga: 4,6

Értékeld a mai elmélkedést!

Lelki táplálék Isten igéjéből

Total Biblia program Copyright © Minden jog fenntartva.

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!

Ha szeretné népszerűsíteni honlapunkat, lehetősége van a Mai Ige elmélkedés ízelítőjét feltenni saját honlapjára! További információt kaphat erről ITT.

a mai ige története üzenet az írótól
Google Page Rank

Ezt a honlapot a kiadó a hűséges és nagylelkű támogatók adományaiból tartja fenn.
Copyright 2014. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33."

Online adományozás szolgáltatója Kártyás adományozás szolgáltatója Elfogadott kártyák: Visa, Visa Electron, MasterCard

Mai Ige © 2014 | Impresszum | Alapítványi információk