Célunk, hogy Jézus Krisztus örömüzenetének sugárzása és hirdetése révén
minél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni!
A
Kattintson IDE!
  
maiige_borito
Ebben a negyedévben 
már 139.000 példányban!október 24., péntek

Imádságban szembenézni legnagyobb félelmeiddel

„Atyám… vedd el tőlem ezt a poharat…” (Márk 14:36)

Legközelebb, amikor az úrvacsorai borból iszol a gyülekezetben, állj meg, és gondolj vissza arra, milyen poharat kellett Jézusnak kiinnia a Gecsemáné kertben a keresztre feszítése előtti éjszakán. Te azért ihatsz nyugodtan a kehelyből, mert ő kiitta akkor azt a poharat haláltusája közben. Halála előtti éjszakán így imádkozott: „Szomorú az én lelkem mindhalálig… Atyám! Minden lehetséges neked: vedd el tőlem ezt a poharat; mindazáltal ne úgy legyen, ahogy én akarom, hanem amint te” (Márk 14:34,36). Figyeld meg ezeket a szavakat: „szomorú az én lelkem mindhalálig” – ha azt gondolod, hogy a bűnöd nem nagy ügy, ezek a szavak talán majd segítenek, hogy jobb belátásra juss. Krisztus kiitta Isten haragjának poharát, hogy te ihass Isten kegyelmének poharából. Bár ő bűntelen volt, mégis megízlelte a legkifinomultabb és a legundorítóbb bűnös bűnét egyaránt. Azelőtt soha nem érezte Isten haragját, nem érdemelte ki. Sohasem tapasztalta, milyen Atyjától elválasztva lenni, ők ketten már az idők kezdete előtt egyek voltak. Soha nem ismerte a fizikai halált, hiszen halhatatlan lény volt. Mégis, néhány órán belül Isten szabadjára engedte bűnt gyűlölő haragját tökéletesen bűntelen Fiára. Emberként pedig Jézus félt. Halálosan félt. Amit ő tett félelmével, megmutatja, hogy mit kell tennünk nekünk a miénkkel. Őszintén és kitartóan imádkozott. Azt mondta tanítványainak: „Üljetek le itt, amíg elmegyek, és amott imádkozom” (Máté 26:36). A legnagyobb félelemmel őszinte imádságban nézett szembe, és győzedelmeskedett. Imádság által te is legyőzheted félelmeidet.

00:00
Értékelések átlaga: 4,3

Értékeld a mai elmélkedést!

Lelki táplálék Isten igéjéből

Total Biblia program Copyright © Minden jog fenntartva.

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!

Ha szeretné népszerűsíteni honlapunkat, lehetősége van a Mai Ige elmélkedés ízelítőjét feltenni saját honlapjára! További információt kaphat erről ITT.

Ezt a honlapot a kiadó a hűséges és nagylelkű támogatók adományaiból tartja fenn.
Copyright 2014. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33."

Online adományozás szolgáltatója Kártyás adományozás szolgáltatója Elfogadott kártyák: Visa, Visa Electron, MasterCard

Mai Ige © 2014