Célunk, hogy Jézus Krisztus örömüzenetének sugárzása és hirdetése révén
minél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni!
A
Kattintson IDE!
  boritokep
Ebben a negyedévben 
már 148.000 példányban!május 27., szerda

Isten ujja (1)

„Ha látom az eget, kezed alkotását…” (Zsoltárok 8:4)

Nézzük meg, hol olvashatunk Isten ujjáról a Szentírásban: először is ott van Isten ujja a teremtésben. Dávid, a zsoltáríró ezt mondta: „Ha látom az eget, kezed alkotását, a holdat és a csillagokat, amelyeket ráhelyeztél, micsoda a halandó – mondom –, hogy törődsz vele, és az emberfia, hogy gondod van rá?” (Zsoltárok 8:4–5). A Biblia első szavai ezek: „Kezdetben teremtette Isten a mennyet és a földet” (1Mózes 1:1). Manapság, amikor oly sokan megkérdőjelezik a Biblia ihletettségét és tévedhetetlenségét, meg kell tanítanunk gyermekeinknek, hogy ki teremtette a világmindenséget, ki irányítja azt, és kinek tartozunk mindannyian végső elszámolással. 1961-ben Jurij Gagarin szovjet űrhajós, a világ első űrutazója állítólag így dicsekedett: „Csak néztem és néztem, de sehol nem láttam Istent.”

Tudod mit? Egy napon meg fogja látni Istent, ott fog állni előtte, és hallani fogja, hogyan ítélt életéről Isten (ld. Róma 14:11–12). Mindannyiunkkal így lesz! A hit és az értelem nem feltétlenül ellentétesek. Ám amikor az értelem már nem hajlandó megtenni még egy lépést, a hit tovább megy, mert a hit köt össze Istennel. A csillagok meggyőzték Dávidot Isten létéről. Azt mondják, hogy ha a csillagokat számlálva 125-öt tudunk megszámolni egy perc alatt, akkor 2000 évbe telne, hogy csupán a Tejútrendszer csillagait összeszámláljuk. Ha pedig át akarnánk fogni egy átlagos csillag átmérőjét, tízmilliárd embernek kellene körbeállnia. Félelmetesen csodálatos! Pál azt mondja: „Ami ugyanis nem látható belőle: az ő örök hatalma és istensége, az a világ teremtésétől fogva alkotásainak értelmes vizsgálata révén meglátható. Ennélfogva [az embereknek] nincs mentségük” (Róma 1:20). Ha figyeled, megláthatod Isten munkáját mindenben – beleértve a saját életedet is!

00:00
Értékelések átlaga: 4,5

Értékeld a mai elmélkedést!

Lelki táplálék Isten igéjéből

Total Biblia program Copyright © Minden jog fenntartva.

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!

Ha szeretné népszerűsíteni honlapunkat, lehetősége van a Mai Ige elmélkedés ízelítőjét feltenni saját honlapjára! További információt kaphat erről ITT.

Ezt a honlapot a kiadó a hűséges és nagylelkű támogatók adományaiból tartja fenn.
Copyright 2014. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33."

Online adományozás szolgáltatója Kártyás adományozás szolgáltatója Elfogadott kártyák: Visa, Visa Electron, MasterCard

Mai Ige © 2014