Célunk, hogy Jézus Krisztus örömüzenetének sugárzása és hirdetése révén
minél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni!
A
  

Ebben a negyedévben 
már 138.000 példányban!augusztus 23., szombat

Háromszintű támadás (3)

„Mindezt neked adom…” (Máté 4:9)

A kereszt támadása. Nézzük meg a harmadik támadást, amivel Jézus szembesült: „… magával vitte az ördög egy igen magas hegyre, megmutatta neki a világ minden országát és azok dicsőségét, és ezt mondta neki: »Mindezt neked adom, ha leborulva imádsz engem.«” (Máté 4:8-9). A sátán harmadik támadása a kereszt-mentes élet volt. Lényegében ezt mondta Jézusnak: „Nem kell a keresztet cipelned, csak hajolj meg előttem, és minden a tied lehet.” Jézus azonban ezt mondta neki: „Távozz tőlem, Sátán! …” (Máté 4:10). „Távozz” minden olyan tanítással, ami azt mondja, hogy Isten egy portás, és téged kell várnia; vagy olyan, mint egy automata, csak bedobsz pár érmét, és megkapod, amit akarsz.

Pál azt írja: „Krisztussal együtt keresztre vagyok feszítve: többé tehát nem én élek, hanem Krisztus él bennem; azt az életet pedig, amit most testben élek, az Isten Fiában való hitben élem, aki szeretett engem, és önmagát adta értem” (Galata 2:20). Megígérte Isten, hogy megáld? Igen. De ez nem azt jelenti, hogy sosem fog fájdalom érni, vagy nem kell szembenézned hiánnyal, fáradtsággal vagy azzal, hogy mások csalódást okoznak vagy elárulnak. Jézus azt mondta: „… ha a búzaszem nem esik a földbe, és nem hal meg, egymaga marad; de ha meghal, sokszoros termést hoz” (János 12:24). Hallottad már valaha azt a mondást, hogy „Utat a halálraítéltnek!”? Ahhoz, hogy Isten akaratát cselekedd, meg kell halnod saját akaratod számára, méghozzá minden nap újra meg újra. Azonban ha kész vagy erre, Isten az áldások új szintjére visz el.

 

Meghallgatom
Előző napi elmélkedés Archívum naptár
Következő napi elmélkedés

Lelki táplálék Isten igéjéből

Total Biblia program Copyright © Minden jog fenntartva.

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!

Ha szeretné népszerűsíteni honlapunkat, lehetősége van a Mai Ige elmélkedés ízelítőjét feltenni saját honlapjára! További információt kaphat erről ITT.

Ezt a honlapot a kiadó a hűséges és nagylelkű támogatók adományaiból tartja fenn.
Copyright 2013. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33."

Online adományozás szolgáltatója Kártyás adományozás szolgáltatója Elfogadott kártyák: Visa, Visa Electron, MasterCard

Mai Ige © 2013