A

A teljes

Istenember

film megtekinthető itt

Kattintson IDE!

Ebben a negyedévben 
már 175.000 példányban!július 29., péntek

Hogyan tedd próbára gondolataidat?

„… foglyul ejtünk minden gondolatot a Krisztus iránti engedelmességre” (2Korinthus 10:5)

Soha nem leszel jobb, bölcsebb vagy boldogabb, mint a gondolataid, melyek befolyásolnak. Azt mondod, nem tehetsz róla, ezek csak úgy eszedbe jutnak? Nos, tehetsz ellene! „… hadakozásunk fegyverei ugyanis nem testiek, hanem erősek az Isten kezében erődítmények lerombolására. Ezekkel rombolunk le minden okoskodást… és foglyul ejtünk minden gondolatot a Krisztus iránti engedelmességre” (2Korinthus 10:4–5). Az „erődítmények” olyan gondolkodásminták, melyek irányítanak. Lehet ez félelem, kapzsiság, kisebbrendűségi érzés, kéjvágy stb. Azért „erősségek” (Károli), mert szorosan markukban tartanak. Hogyan tudsz kitörni ebből a szorításból? Isten Igéjével. Például, amikor a félelem vagy az alkalmatlanságérzet azt mondja, hogy nem vagy elég jó ahhoz, hogy sikert érj el, te mondd ezt: „Mindenre van erőm a Krisztusban, aki megerősít engem” (Filippi 4:13).
Ha a közvetlen célod az, hogy jól érezd magad, sohasem fog kifejlődni az önfegyelmed. „Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza azoknak, akik megedződtek általa” (Zsidók 12:11). Az önfegyelem nem hoz azonnali örömet, de későbbi tartós örömet igen. Figyeld csak meg ezeket a szavakat: „megedződtek általa”. Edzened kell magadat a helyes gondolkodásmódra, különben gondolataid rossz irányba visznek. Isten azt mondja: „… előtökbe adtam az életet és a halált, az áldást és az átkot. Válaszd hát az életet…” (5Mózes 30:19). Isten választási lehetőséget ad. De nem fog dönteni helyetted, az a te dolgod. Ahhoz, hogy minden nap Isten áldásaiban járhass, minden nap a helyes gondolatokat kell választanod, és minél többet gyakorlod ezt, annál könnyebb lesz idővel. Csak túl kell jutnod a „begyakorlási” időszakon.

00:00
Értékelések átlaga: 4,5

Értékeld a mai elmélkedést!

Lelki táplálék Isten igéjéből

Total Biblia program Copyright © Minden jog fenntartva.

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!

Ha szeretné népszerűsíteni honlapunkat, lehetősége van a Mai Ige elmélkedés ízelítőjét feltenni saját honlapjára! További információt kaphat erről ITT.

a mai ige története üzenet az írótól
Google Page Rank

Ezt a honlapot a kiadó a hűséges és nagylelkű támogatók adományaiból tartja fenn.
Copyright 2014. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33."

Online adományozás szolgáltatója Kártyás adományozás szolgáltatója Elfogadott kártyák: Visa, Visa Electron, MasterCard

Mai Ige © 2014 | Impresszum | Alapítványi információk