Célunk, hogy Jézus Krisztus örömüzenetének sugárzása és hirdetése révén
minél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni!
A
Kattintson IDE!
  
maiige_borito
Ebben a negyedévben 
már 139.000 példányban!október 30., csütörtök

Kegyelem a családban (2)

„Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az…” (2Korinthus 5:17)

Íme, további három lépés, ahogyan kegyelmet gyakorolhatsz házastársad felé:

1) Nézz rá úgy, hogy azt lásd meg, kinek teremtette őt Isten! Ha párod hibáira összpontosítasz, az egyikőtöknek sem segít. A farizeusok csak a legrosszabbat látták meg a házasságtörésen kapott nőn. Jézus nem kisebbítette az asszony bűnét, de úgy döntött, arra tekint, kivé válhat a kegyelem által. „Én sem ítéllek el téged, menj el, és mostantól fogva többé ne vétkezz!” (János 8:11). A kegyelem képessé tesz arra, hogy túlláss társad zavaró dolgain, és együttműködj Istennel, aki segít neki azzá az „új teremtéssé” formálódni, akivé elhívta.

2) Ünnepeld őt! Túl sokszor próbáljuk rákényszeríteni házastársunkra azt a képet, amilyennek mi szeretnénk őt látni. Neheztelünk rá, követeljük a változást, hogy ő is úgy lássa a dolgokat, ahogyan mi, és a mi elvárásaink és mércénk szerint tegye a dolgokat. Ha pedig nem így tesz, akkor azt hisszük, nincs benne belátás, szeretetlen, sőt akár nem is hívő! A kegyelem nem így működik! A kegyelem megért, elfogad, megbocsát, mások megváltoztatását pedig Istenre hagyja. Próbáld ki! Mondd ezt magadnak: „Igen ez a dolga idegesít engem, de kíváncsi vagyok, vajon Isten éppen mit próbál kiformálni benne.” Aztán lépj egy lépést hátra, szeresd és fogadd el őt – és engedd, hogy Isten dolgozzon rajta!

3) Bocsáss meg neki! A házastársunk időnként egész egyszerűen azért bosszant, mert olyan, amilyen. Nem vagyunk egyformák. A feleség azt gondolja magáról, hogy aprólékos; a férj azt gondolja róla, hogy szőrszálhasogató. A férj azt gondolja magáról, hogy nyugodt természet, aki nem kapkodja el a dolgokat, felesége szerint viszont lusta. Mind úgy viselkedünk, amilyennek tartjuk magunkat; ezen a képen csak Isten tud változtatni! Ismerd el türelmetlenségedet, és bocsásd meg társad bosszantó viselkedését – még azelőtt, hogy újra megtenné. Ez a „megelőző megbocsátás”, ami nem hajlandó neheztelni, az az ujjhossznyi előny, ami sikeressé teszi házasságodat.

00:00
Értékelések átlaga: 4,4

Értékeld a mai elmélkedést!

Lelki táplálék Isten igéjéből

Total Biblia program Copyright © Minden jog fenntartva.

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!

Ha szeretné népszerűsíteni honlapunkat, lehetősége van a Mai Ige elmélkedés ízelítőjét feltenni saját honlapjára! További információt kaphat erről ITT.

Ezt a honlapot a kiadó a hűséges és nagylelkű támogatók adományaiból tartja fenn.
Copyright 2014. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33."

Online adományozás szolgáltatója Kártyás adományozás szolgáltatója Elfogadott kártyák: Visa, Visa Electron, MasterCard

Mai Ige © 2014