Az

Istenember

film

Kattintson IDE!
borito
Ebben a negyedévben 
már 165.000 példányban!február 08., hétfő

Isten munkamódszere (1)

„Íme, most van a kegyelem ideje! Íme, most van az üdvösség napja!” (2Korinthus 6:2)

A következő napokban az Ékes-kapu sántája történetében rejlő gazdag tanulságokat vizsgáljuk meg közelebbről.
1) Nagyszerű helyzetben volt, de nem élvezte. „Arra vittek egy születése óta sánta férfit, akit napról napra letettek a templomnak abba a kapujába, amelyet Ékes-kapunak hívtak, hogy alamizsnát kérjen a templomba menőktől” (ApCsel 3:2). Ha egy makacs problémával küzdesz, még ha gyönyörű helyen vagy is, nem tudod azt élvezni.
2) Közel volt a megoldáshoz, mégsem tudta elérni azt. Minden nap ott ült a templom kapujában, látta azokat, aki bementek, és áldást nyertek. Ő maga azonban ezt nem tehette meg, mert állapota miatt a mózesi törvények tiltották, hogy belépjen. Te is így vagy most? Ott vagy a templomban, de nem tudod átvenni, amit Isten neked szánt? Énekled az énekeket, imádkozod az imádságokat, hallgatod a prédikációkat, mégsem szabadulsz attól a rég meglévő gondodtól?
3) Amikor eljött szabadulásának pillanata, segítségre volt szüksége, hogy megragadhassa azt. „Péter ekkor így szólt hozzá: »Ezüstöm és aranyam nincsen, de amim van, azt adom neked: a názáreti Jézus Krisztus nevében, kelj fel, és járj!« És jobb kezénél fogva felemelte…” (ApCsel 3:6–7). Ennek az embernek semmi oka nem volt azt gondolni, hogy ez a nap bármiben is különbözik a többitől. Nem tudta, hogy Isten már bekarikázta ezt a napot naptárában, megjelölte az ő szabadítása napjaként. Ez lehet a te napod is! „Mert ő mondja: »A kegyelem idején meghallgattalak, és az üdvösség napján megsegítettelek. Íme, most van a kegyelem ideje! Íme, most van az üdvösség napja!«” (2Korinthus 6:2). A „megfelelő idő” számodra a ma. De nem fog megtörténni addig, amíg el nem ismered, hogy szükséged van Istenre, és amíg kész nem vagy segítségének elfogadására. Ez azt jelenti, hogy hited legyen erős, szíved nyitott, és mondd ki, valld meg Isten ígéreteit a helyzetedre!

00:00
Értékelések átlaga: 4,5

Értékeld a mai elmélkedést!

Lelki táplálék Isten igéjéből

Total Biblia program Copyright © Minden jog fenntartva.

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!

Ha szeretné népszerűsíteni honlapunkat, lehetősége van a Mai Ige elmélkedés ízelítőjét feltenni saját honlapjára! További információt kaphat erről ITT.

a mai ige története üzenet az írótól
Google Page Rank

Ezt a honlapot a kiadó a hűséges és nagylelkű támogatók adományaiból tartja fenn.
Copyright 2014. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33."

Online adományozás szolgáltatója Kártyás adományozás szolgáltatója Elfogadott kártyák: Visa, Visa Electron, MasterCard

Mai Ige © 2014 | Impresszum | Alapítványi információk