Célunk, hogy Jézus Krisztus örömüzenetének sugárzása és hirdetése révén
minél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni!
A
Kattintson IDE!
  borito
Ebben a negyedévben 
már 150.000 példányban!július 04., szombat

Akarod, hogy a gyülekezeted növekedjen? (4)

„Ha mustot találnak a szőlőfürtben…” (Ézsaiás 65:8)

A gyülekezet növekedésével kapcsolatban a negyedik és talán a legnagyobb kihívás, ami sokszor eleve kudarcra ítéltnek tűnik: bevonni őket. Miért olyan nehéz ez? Egy templom előtti hirdetőtábla megsejteti a választ. A felső sorban ez olvasható: „Számítasz nekünk, törődünk veled” az alatta lévő sorban: „csak vasárnap délelőtt 10 órától”. Erik Johnson egy képregénye másként fogalmaz. A felső sorban nagy vastag betűkkel ez olvasható: „A férfias gyülekezet elindításának kihívása”, közvetlenül alatta egy csoport unott tekintetű pasas. A csoport jobb szélén a lelkész áll, és megjegyzi: „Eddig csak abban értünk egyet, hogy nem szeretünk énekelni, összejárni és megosztani egymással a dolgainkat.” Az emberek elveszettnek érezhetik magukat a tömegben, még akkor is, ha az épp egy gyülekezet. Senkinek sem elégíti ki az érzelmi, kapcsolati vagy lelki igényeit az, ha másfél órán keresztül ül egy padban, és nézi az előtte ülő tarkóját. Krisztus testének, a gyülekezetnek tagjaként a te feladatod, hogy megtedd az első lépést, és ismeretséget kezdeményezz a körülötted lévőkkel. Jézus szeretettel fordult az elbukottak, a tisztességtelen utakon pénzt szerzők, még a hitetlenek felé is – olyanok felé, akikkel az emberek nem tudtak mit kezdeni. Amikor valaki eljön a gyülekezetbe és rátalál Krisztusra, a feladatod épp csak elkezdődik. Ők arra kaptak elhívást, hogy szolgálják Istent, te pedig arra, hogy megmutasd nekik, hogyan, mikor és hol. „Ha mustot találnak a szőlőfürtben… áldás van benne” (Ézsaiás 65:8). A szőlőléből bor lesz, a bor pedig örömre utal. Egyetlen szőlőszemből azonban nem tudod kicsavarni, fürtök kellenek hozzá. Érted már a lényeget?

 

00:00
Értékelések átlaga: 4,1

Értékeld a mai elmélkedést!

Lelki táplálék Isten igéjéből

Total Biblia program Copyright © Minden jog fenntartva.

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!

Ha szeretné népszerűsíteni honlapunkat, lehetősége van a Mai Ige elmélkedés ízelítőjét feltenni saját honlapjára! További információt kaphat erről ITT.

Ezt a honlapot a kiadó a hűséges és nagylelkű támogatók adományaiból tartja fenn.
Copyright 2014. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33."

Online adományozás szolgáltatója Kártyás adományozás szolgáltatója Elfogadott kártyák: Visa, Visa Electron, MasterCard

Mai Ige © 2014