A

A teljes

Istenember

film megtekinthető itt

Kattintson IDE!
borito
Ebben a negyedévben 
már 170.000 példányban!április 30., szombat

És így tovább!

„Mindenki úgy adjon, ahogyan előre eldöntötte szívében…” (2Korinthus 9:7)

A Biblia azt mondja: „Tudjuk pedig, hogy aki szűken vet, szűken is arat, és aki bőven vet, bőven is arat. Mindenki úgy adjon, ahogyan előre eldöntötte szívében, ne kedvetlenül vagy kényszerűségből, mert »a jókedvű adakozót szereti az Isten«. Az Istennek pedig van hatalma arra, hogy minden kegyelmét kiárassza rátok, hogy mindenütt mindenkor minden szükségessel rendelkezzetek, és bőségben éljetek minden jó cselekedetre.” (2Korinthus 9:6–8). Ha odaadod, amit Isten kér, ő sokszorosan fogja az viszonozni. Ez a tudat forradalmasítja az adakozáshoz való hozzáállásodat. Pál nem olyan emberekről beszélt, akik meggazdagodni próbáltak, ő a „jókedvű adakozókról” beszélt, akik Isten céljait akarták finanszírozni. Az apostol nemcsak azt mondja, hogy az adakozás nem veszélyes, hanem azt is, hogy ez az út a nagyobb áldásokhoz. Ez különösen is jó hír a vonakodó adakozóknak, hiszen, ha valamit odaadunk, azt a magunk részéről veszteségként éljük meg. Az Isten munkájához való hozzájárulás azonban nem valamiről való lemondás, hanem befektetés – méghozzá garantált hozammal. A földműves, aki elveti a magot, nem veszíti azt el, aratni fog belőle. El tudod képzelni, hogy egy gazdálkodó így imádkozna? „Istenem, adj nekem gabonát! Bízom benne, hogy megteszed, ami rajtad áll, de azért én megőrzöm ezt a vetőmagot a biztonság kedvéért.” Rád is ilyesféle viselkedés jellemző? Ha igen, íme, néhány jó hír. Ha nagylelkűen vetsz, Isten is hozzáteszi a maga részét a pénzügyeidhez. El tudsz képzelni ennél nagyobb anyagi biztonságot? A Biblia azt mondja: „Az ajándékozó bővelkedik…” (Példabeszédek 11:25). Amikor adsz, engeded Istennek, hogy azt még többel viszonozza, ami lehetővé teszi számodra, hogy még többet adakozz – és így tovább, és így tovább!

00:00
Értékelések átlaga: 4,5

Értékeld a mai elmélkedést!

Lelki táplálék Isten igéjéből

Total Biblia program Copyright © Minden jog fenntartva.

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!

Ha szeretné népszerűsíteni honlapunkat, lehetősége van a Mai Ige elmélkedés ízelítőjét feltenni saját honlapjára! További információt kaphat erről ITT.

a mai ige története üzenet az írótól
Google Page Rank

Ezt a honlapot a kiadó a hűséges és nagylelkű támogatók adományaiból tartja fenn.
Copyright 2014. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33."

Online adományozás szolgáltatója Kártyás adományozás szolgáltatója Elfogadott kártyák: Visa, Visa Electron, MasterCard

Mai Ige © 2014 | Impresszum | Alapítványi információk