Célunk, hogy Jézus Krisztus örömüzenetének sugárzása és hirdetése révén
minél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni!
A

Az

Istenember

film

Kattintson IDE!
  
Ebben a negyedévben 
már 160.000 példányban!november 25., szerda

Légy „pap” a munkahelyeden! (3)

„Így szoktatta őt rendre, erre tanította Istene.” (Ézsaiás 28:26)

A lottónyertesek sokszor állítják: „Nem fog változtatni életemen, hogy megnyertem ezt a sok pénzt.” De ez csak igen ritkán igaz. Hat hónapon belül otthagyják állásukat és új házat vásárolnak. Egy lottónyertesek között végzett felmérés a következő két tényt erősítette meg:

1) Nagy többségük boldogtalanabb lett a nyereményt követően, mint azelőtt volt. Miért? Mert ha nem teljesíti a család és a barátok felől érkező elvárásokat és követeléseket, az csalódottsághoz és nehezteléshez vezet.

2) Egyikük sem mondana le nyereményéről. Ha valaki sok pénzhez jut, utána hajlamos nyomorultul érezni magát, ha kevesebbel kell beérnie.

De pusztán az, hogy sok pénzed van, nem ad nagyobb önértékelést. Ézsaiás azt írta: „Mindig csak szánt a szántóvető, ha vetni akar? Csak barázdálja és boronálja földjét? Nem úgy van-e, hogy ha elegyengette felszínét, kaprot hint vagy köményt szór, vagy vet sorban búzát vagy árpát a kijelölt földbe és tönkölyt a szélére? Így szoktatta őt rendre, erre tanította Istene… Ez is a Seregek Urától származik.” (Ézsaiás 28:24–29).
Ez azt jelenti, hogy akár földműves vagy, akár tűzoltó – állásodat Istentől kaptad! Ez a hivatásod. Munkád többre rendeltetett, mint hogy csupán anyagi biztonságot adjon. Isten szerint a munka arra való, hogy méltóságot és önbecsülést adjon, és betöltse az ő céljait itt a földön. Miroslav Volf teológus mondta: „Bármilyen emberi munkát, legyen bár bonyolult vagy egyszerű, csak úgy lehet elvégezni, ha a dolgozó emberben Isten Lelke munkálkodik. Minden munka, melynek természete és eredménye az új teremtés értékrendjét tükrözi, Isten Lelkének sugallatára és útmutatására figyelve lett végrehajtva.” Ezért „amit tesztek, jó lélekkel végezzétek úgy, mint az Úrnak, és nem úgy, mint az embereknek” (Kolossé 3:23).

00:00
Értékelések átlaga: 4,3

Értékeld a mai elmélkedést!

Lelki táplálék Isten igéjéből

Total Biblia program Copyright © Minden jog fenntartva.

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!

Ha szeretné népszerűsíteni honlapunkat, lehetősége van a Mai Ige elmélkedés ízelítőjét feltenni saját honlapjára! További információt kaphat erről ITT.

a mai ige története üzenet az írótól
Google Page Rank

Ezt a honlapot a kiadó a hűséges és nagylelkű támogatók adományaiból tartja fenn.
Copyright 2014. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33."

Online adományozás szolgáltatója Kártyás adományozás szolgáltatója Elfogadott kártyák: Visa, Visa Electron, MasterCard

Mai Ige © 2014 | Impresszum | Alapítványi információk