Célunk, hogy Jézus Krisztus örömüzenetének sugárzása és hirdetése révén
minél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni!
A
Kattintson IDE!
  
Ebben a negyedévben 
már 140.000 példányban!január 30., péntek

Kérd ki Isten véleményét! (2)

„Senki meg ne vessen ifjú korod miatt…” (1Timóteus 4:12)

Bármennyire is próbálod, sosem fogsz tudni megvalósítani olyan álmot, ami nem a sajátod. Állj meg, és gondolkodj el saját történeteden! Hogyan befolyásolták mások terveidet, céljaidat, vágyaidat? Lehetséges, hogy álmaid csak szüleid rólad alkotott elképzeléseinek eredményei? Kinek tartanak mások? Ki szeretnél lenni? Vagy az álmaid abból következnek, aki igazán vagy, akinek Isten teremtett? Csak akkor tudod azt az életet élni, amit Isten tervezett számodra, ha erre a kérdésre már megtaláltad a választ. Ha az álom terád van szabva, és te vagy a megfelelő ember az álom megvalósítására, akkor semmi sem szakíthatja el többé az álmot és a személyt egymástól. T. S. Elliot mondta: „Bármit is gondolsz, győződj meg róla, hogy valóban azt gondolod-e; bármit is akarsz, légy biztos abban, hogy valóban azt akarod!” Pál azt mondta Timóteusnak: „Senki meg ne vessen ifjú korod miatt” (1Timóteus 4:12). Nyilván voltak bizonyos emberek a korai egyházban, akik azt gondolták, hogy Timóteus túl fiatal és tapasztalatlan a vezetéshez. Pál azonban másképp gondolta, sőt Isten is! Cecil G. Osborne írja: „A kisgyermeknek nincs tiszta képe önmagáról. Csupán szülei értékítéletének tükrében szemléli magát… Az a gyermek, akinek ismételten azt mondják, hogy rossz, lusta, nem jó semmire, buta, félénk vagy ügyetlen, hajlamos lesz arra, hogy a szülei vagy más tekintélyt képviselő személy által kialakított kép szerint viselkedjen.” Engedd Istennek, és csakis neki, hogy meghatározza ki vagy, és kinek kellene lenned. Kérd ki az ő véleményét, mert végül úgyis csak az övé fog számítani!

00:00
Értékelések átlaga: 4,4

Értékeld a mai elmélkedést!

Lelki táplálék Isten igéjéből

Total Biblia program Copyright © Minden jog fenntartva.

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!

Ha szeretné népszerűsíteni honlapunkat, lehetősége van a Mai Ige elmélkedés ízelítőjét feltenni saját honlapjára! További információt kaphat erről ITT.

Ezt a honlapot a kiadó a hűséges és nagylelkű támogatók adományaiból tartja fenn.
Copyright 2014. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33."

Online adományozás szolgáltatója Kártyás adományozás szolgáltatója Elfogadott kártyák: Visa, Visa Electron, MasterCard

Mai Ige © 2014