Célunk, hogy Jézus Krisztus örömüzenetének sugárzása és hirdetése révén
minél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni!
A

Az

Istenember

film

Kattintson IDE!
  
Ebben a negyedévben 
már 160.000 példányban!december 02., szerda

Amikor Isten távolinak tűnik

„Várom az Urat, aki Jákób háza elől elrejtette orcáját, és benne reménykedem.” (Ézsaiás 8:17)

Úgy érzed, Isten távol van tőled? Floyd McClung ezt írta: „Egy nap arra ébredsz, hogy minden »lelki érzésed« eltűnt. Imádkozol, de nem történik semmi. Megdorgálod az ördögöt, de ez sem változtat semmin. Lelkigyakorlatokat végzel, megkéred a barátaidat, hogy imádkozzanak érted, megvallod minden bűnödet, ami csak eszedbe jut, bocsánatot kérsz mindenkitől, akit csak ismersz. Böjtölsz. Még mindig semmi. Elkezdesz azon töprengeni, vajon meddig fog tartani ez a lelki búskomorság? Úgy érzed, imádságaid visszapattannak a plafonról, és teljes elkeseredésedben így kiáltasz: »Mi a baj velem?« Ez természetes része azoknak a próbáknak, melyek megérlelik az Istennel való barátságunkat. Mindannyian átmegyünk ezen. Fájdalmas, de elengedhetetlenül fontos ahhoz, hogy hitünk fejlődjön. Tudod, Isten mindig jelen van, akkor is, ha ennek nem vagy tudatában. Jelenléte mélyebb annál, semhogy emberi értelemmel vagy érzésekkel mérni lehetne. Neki fontosabb, hogy bízz benne, mint az, hogy érezd. Istennél nem az érzelmek, hanem a hit számít: »Hit nélkül pedig senki sem lehet kedves Isten előtt« (Zsidók 11:6). Azt kérded, mit tehetnél? Ézsaiás így felel: »Az Úr elrejtőzött… de én bízom benne.« Összpontosíts Isten változhatatlan szeretetére és hűségére! Kapaszkodj ígéreteibe! A lelki szárazság idején támaszkodj Igéjére, ne az érzelmeidre! Ismerd fel, hogy így juttat a lelki érettség nagyobb szintjére. Ha egy barátság csupán érzelmekre épül, az bizony nagyon felületes. Ezért ne nyugtalanítsanak a gondok – Isten kegyelmének ereje még nem fogyott el! Ő veled van, akkor is, ha nem érzed őt.” Isten Igéje számodra ma ez: „Nem maradok el tőled, sem el nem hagylak téged” (Zsidók 13:5)

00:00
Értékelések átlaga: 4,6

Értékeld a mai elmélkedést!

Lelki táplálék Isten igéjéből

Total Biblia program Copyright © Minden jog fenntartva.

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!

Ha szeretné népszerűsíteni honlapunkat, lehetősége van a Mai Ige elmélkedés ízelítőjét feltenni saját honlapjára! További információt kaphat erről ITT.

a mai ige története üzenet az írótól
Google Page Rank

Ezt a honlapot a kiadó a hűséges és nagylelkű támogatók adományaiból tartja fenn.
Copyright 2014. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33."

Online adományozás szolgáltatója Kártyás adományozás szolgáltatója Elfogadott kártyák: Visa, Visa Electron, MasterCard

Mai Ige © 2014 | Impresszum | Alapítványi információk