Célunk, hogy Jézus Krisztus örömüzenetének sugárzása és hirdetése révén
minél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni!
A
Kattintson IDE!
  borito
Ebben a negyedévben 
már 150.000 példányban!július 03., péntek

Akarod, hogy a gyülekezeted növekedjen? (3)

„… megteltek mindnyájan Szentlélekkel…” (Apostolok cselekedetei 4:31)

Lelkesítsd őket! Érezzék az ösztönzést, hozza őket is tűzbe, amit csinálsz! Egyszer egy kisfiú üldögélt édesanyja mellett a templomban. Az emelvényen a lelkész háta mögött három zászló volt, a kisfiú megkérdezte édesanyjától, mik azok. Az elsőre tekintve édesanyja azt mondta: „az országunk lobogója”. A kisfiú ezután a másodikra mutatott, mert azt is szerette volna tudni. Az édesanyja suttogva felelt: „az a keresztyénség zászlója”. A kicsi most a harmadik zászlóról érdeklődött. Az anyukája csendre intette, de odasúgta: „az a zászló azokat jelképezi, akik szolgálat teljesítése közben életüket vesztették.” A kisfiú ártatlanul visszakérdezett: „Szolgálat közben? A délelőtti vagy a délutáni istentiszteleten?” Igen, az istentiszteleten mindennek „illendően és rendben” (1Korinthus 14:40) kell történnie, de ugyanakkor élőnek és Isten jelenlétével és erejével telinek is kell lennie. Egy kis falu egyetlen boltja fölött egy felirat volt: „Közel s távol semmi ehhez hasonló, ez a tuti hely!” Ilyennek szeretné Isten a gyülekezetet. Azt kérdezed, milyen volt az egyház az első gyülekezet idejében, az apostolok korában? Jellegzetes! Dinamikus! Érzékletes! „Amint könyörögtek, megrendült az a hely, ahol együtt voltak, megteltek mindnyájan Szentlélekkel, és bátran hirdették az Isten igéjét” (ApCsel 4:31). Egy nemrégiben készült közvélemény-kutatás szerint „elkötelezett” egyháztagnak számít az, aki havonta kétszer elmegy templomba. Tyűha! Az újszövetségi hívők minden nap részt vettek a gyülekezet alkalmain. Sőt, „megteltek mindnyájan Szentlélekkel, és bátran hirdették az Isten igéjét.” Jézust sok mindennek nevezhetjük – de unalmasnak biztosan nem! Rajta, hívj hát embereket, tanítsd őket, lelkesítsd őket!

 

00:00
Értékelések átlaga: 4,6

Értékeld a mai elmélkedést!

Lelki táplálék Isten igéjéből

Total Biblia program Copyright © Minden jog fenntartva.

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!

Ha szeretné népszerűsíteni honlapunkat, lehetősége van a Mai Ige elmélkedés ízelítőjét feltenni saját honlapjára! További információt kaphat erről ITT.

Ezt a honlapot a kiadó a hűséges és nagylelkű támogatók adományaiból tartja fenn.
Copyright 2014. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33."

Online adományozás szolgáltatója Kártyás adományozás szolgáltatója Elfogadott kártyák: Visa, Visa Electron, MasterCard

Mai Ige © 2014