Célunk, hogy Jézus Krisztus örömüzenetének sugárzása és hirdetése révén
minél több ember életét lássuk örökkévaló módon megváltozni!
A
  

Ebben a negyedévben 
már 138.000 példányban!augusztus 22., péntek

Háromszintű támadás (2)

„… az ördög… a templom párkányára állította” (Máté 4:5)

Támadás a csúcson. Nézzük meg a második kísértést, amivel Jézus szembesült. „Ezután magával vitte őt az ördög a szent városba, a templom párkányára állította” (Máté 4:5) Itt a kudarctól való félelemmel kell elbánnod. A sátán ezt fogja suttogni: „Most a siker csúcsán vagy, de könnyen le is zuhanhatsz.” Elő fogja hozni múltbeli kudarcaidat. Emlékeztetni fog olyan vezetőkre, akik elbuktak és kiégtek. Azt fogja mondani: „Ha az emberek rájönnek, hogy valójában milyen keveset tudsz, és kiderülnek azok a dolgok, amikkel küszködsz, akkor nem fognak tisztelni.” Kétfajta félelem van: az egészséges félelem és a nem egészséges félelem. Az egészséges félelem Istentől való függésben tart, megvéd a büszkeségtől és az önteltségtől. „Aki tehát azt gondolja, hogy áll, vigyázzon, hogy el ne essék!” (1Korinthus 10:12). Van azonban egészségtelen félelem is, ami a csónakban tart, mikor Jézus arra hív, hogy lépj ki, és indulj el felé a vízen. Azt mondod: „De Péter majdnem elsüllyedt!” Igaz, de ő volt az egyetlen a tanítványok közül, aki átélhette a vízen járás örömét! Hívőnek lenni nem azt jelenti, hogy időnként nem érezzük úgy, hogy mindjárt elsüllyedünk. A döntés a tiéd. Megadhatod magad a félelemnek, vagy bízhatsz Istenben, aki elhívott, megtart, és mindig elegendő erőt ad, hogy meg tudj birkózni bármivel, amivel szembe kell nézned. Ha biztonságérzeted alapja saját értelmed vagy tehetséged, akkor jó okod van félni. Azonban, ha a biztonságérzeted alapja Isten, akkor semmitől sem kell félned.

 

 

Meghallgatom
Előző napi elmélkedés Archívum naptár
Következő napi elmélkedés

Lelki táplálék Isten igéjéből

Total Biblia program Copyright © Minden jog fenntartva.

Ha szeretné, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogassa a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphat információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintette Önt a fenti elmélkedés és változást hozott az életébe, kérjük írja meg számunkra! Visszajelzését ide kattintva tudja leírni és továbbítani számunkra!

Szeretné naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelte meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheti!

Ha szeretné népszerűsíteni honlapunkat, lehetősége van a Mai Ige elmélkedés ízelítőjét feltenni saját honlapjára! További információt kaphat erről ITT.

Ezt a honlapot a kiadó a hűséges és nagylelkű támogatók adományaiból tartja fenn.
Copyright 2013. Ez az elmélkedés a UCB Europe engedélyével elérhető mindenki számára ezen a honlapon. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33."

Online adományozás szolgáltatója Kártyás adományozás szolgáltatója Elfogadott kártyák: Visa, Visa Electron, MasterCard

Mai Ige © 2013